Новини и съобщения


Обръщение към родителите относно обучението от разстояние
 
Уважаеми родители,
Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
– Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
– Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
– Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
– Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
– Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
– Насърчавайте детето да бъде активно.
– Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
– Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ.
– Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
– Поддържайте интензивна комуникация с учителите. -Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.
Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.
На всички училища са изпратени акаунти за работа в платформата на Майкрософт TЕAMS, което е безплатно. Microsoft Teams е официалното решение на МОН за обучение от разстояние по време на обявеното извънредно положение в страната. Създадени са профили на всички ученици и учители, но е най-добре да работят с платформите, с които са свикнали.
Няма да има нулева година. За ваканциите ще се решава според ситуацията.
Достъпът до образователната платформа Уча.се става безплатен до 29.03.2020 г. Тези, които имат активен абонамент ще получат допълнително 14 дни безплатен абонамент, които ще се активират след края на сегашния абонамент.
 
 

Ето няколко съвета за времето, когато сме вкъщи.

Всеки ден след уроците намерете време за почивка. Правете неща, които обичате. Слушайте музика,четете книги, играйте любимата си игра, в която можете да включите и своето семейство. Задължително намирайте време за спортни упражнения вкъщи, за да бъдете здрави и силни. Разговаряйте с мама и татко, а защо не и с баба и дядо, споделяйте с тях ако нещо Ви притеснява. Разказвайте си весели истории и спомени и не мислете за лоши неща. Сега не трябва да излизате навън, можете да говорите със своите приятели по телефона. Намерете място вкъщи където е тихо и спокойно за да не се разсейвате по време на уроците.

Бъдете здрави!

Информираме Ви, че всеки ден по телевизия  Канал 0 – RN MEDIAGROUP  ще се излъчват видео уроци в помощ на обучението на децата в ДГ и учениците. Представените уроци са разработени от учители от  детски градини и училища от област Бургас и целят да подпомогнат обучението в електронна среда.

Всеки ден по Канал 0 ще се анонсират уроците, които ще се излъчват през следващия ден. Начален час 10.00 часа. Блокът от видео уроци ще се повтаря и следобед с начален час 16.15 часа.

https://oubata.com/wp-content/uploads/2020/03/АКТИВИРАНЕ-НА-АКАУНТ-ЗА-OFFICE-365-И-ДОСТЪП.pdf