„На детството златният сън продължава…”

          Под звуците на химна на училището, с букети от цветя, усмивки и приповдигнато настроение бе открита новата учебна 2018/2019 година в ОУ„Христо Ботев“, с. Бата.

          Ботевци бяха подготвили литературно-музикална програма, с която припомниха на всички присъстващи за трепета на първия учебен ден, как гласът на училищния звънец приковава вниманието и извиква спомените ни. Училищният звънец поставя началото не само на новата учебна година, но и на нови надежди и очаквания, на стремеж към нови знания, мъдрост, предизвикателства и положителни емоции, както за всички ученици, така и за техните учители и родители. Всеки път търсим най-хубавите думи, но едновременно с това осъзнаваме, че емоциите на този празник не се побират в слово. Развълнувани и пременени, първокласниците очакваха с нетърпение първия училищен звънец.

          Гости на тържеството бяха г-н Георги Георгиев- кмет на с. Бата, г-жа Гюлфие Хасан – кмет на с. Белодол, г-н Христо Куманов – председател на обществения съвет, учители, ученици, родители, представители на местното население.

          С приветствено слово към своите възпитаници, директорът на училището, г-жа Петя Стоянова, ги призова да черпят от съкровищницата на знанието, да уважават своите учители и родители и да защитават достойно името на патрона на училището – Христо Ботев. На учителите пожела да продължават с търпение и обич да възпитават у учениците си морални и духовни ценности, доброта и мъдрост.

           Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Поморие, г-н Иван Алексиев, бе връчен на Директора на училището . По традиция всички първокласници получиха красива книжка с много илюстрации, български стихотворения и с послание лично от него:

„ Децата са нашето бъдеще утре. Нека бъдем тяхната опора днес”.

Затова „ учим днес, за да успеем утре”.

           Училищният звънец бе ударен от директора на училището, а учениците по стара българска традиция бяха посрещнати с питка и мед.

           Успешна нова учебна година, изпълнена с много трепет и увереност по пътя към знанието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *