Новини и съобщения

Уважаеми родители,

Уведомяваме ви, че в периода 15.09. – 18.09.2020 г. в ОУ „Христо Ботев“ – с. Бата няма ученици, учители и друг персонал със симптоми на COVID – 19, заразени или карантинирани.

Бъдете здрави!

Последни публикации

Отново е 15-ти септември!

Денят, в който децата на България тръгват на училище, е  вълнуващ празник за всички. От основаването си през 1889 година до днес  Основно училище „ Христо Ботев“, с. Бата отваря врати за своите ученици, разкрива необятния свят на познанието,  чертае пътища към себе си,  другите и света.

Тържеството започна с поднасяне на венец пред паметника на Христо Ботев в двора на училището, издигане на националния и европейския флаг и посрещане на  училищното знаме.

Програмата продължи с тържествено слово на Директора на училището, г-жа Петя Стоянова, която  поздрави присъстващите с началото на учебната година.  На учениците пожела нестихваща мотивация за развитие и успех, на родителите –  сила и вяра в общата мисия – да бъдат децата ни можещи, знаещи и креативни хора, на учителите – вдъхновение и устременост в отговорната задача да създадат  настоящето и бъдещето на България. Поздравителен адрес по случай първия учебен ден беше получен  от Кмета на община Поморие, г-н Иван Алексиев. Официален гост на тържеството беше г-н Георги Георгиев, кмет на село Бата.

Под лъчите на топлото, есенно слънце, неповторим по своята тържественост, празничният ден бе отбелязан с  музикално – литературна програма. Вълнуващите изпълнения на учениците изпълниха двора с настроение, усмивки и трепетно очакване. По традиция г-жа Петя Стоянова плисна менче с вода, удари първия училищен звънец  и пожела на всички “На добър час!”. Най-развълнувани бяха първокласниците и техните родители. С любопитни  очи за новото и познанието, посрещнати  с питка и мед, с радост  прекрачиха училищния праг. Всеки първокласник получи подарък – книжка с лично обръщение от Кмета на Община Поморие, г-н Иван Алексиев.

Откриването на учебната година премина при спазване на мерките, разписани в Правилника за дейността на училището, съгласно  Насоките на МОН за обучение и действия в условията на COVID – 19.

  Въпреки предизвикателството, обусловено от продължаващата епидемична обстановка, екипът на ОУ „Христо Ботев“ е амбициран за пореден път да докаже своето ниво, стъпвайки на традициите и  иновациите в училищното образование.Ботевци знаят – успехът идва при тези, които знаят и могат, а Основно училище „Христо Ботев“- с. Бата  достойно отстоява девиза си: “Учим днес, успяваме утре!”.

ЗДРАВА, СПОРНА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА!

  1. УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ, Вашият коментар
  2. Вашият коментар
  3. Вашият коментар
  4. Вашият коментар
  5. Вашият коментар
  6. Вашият коментар
  7. Обява за свободно работно място Вашият коментар
  8. Обявление за процедура Вашият коментар
  9. Удължаване на грипната ваканция Вашият коментар